Informatie

Winterberg
Gelegen in de populaire toeristische regio Sauerland, op een steenworp afstand van Nederland, ligt Winterberg. Dit gebied voldoet aan de hoge verwachtingen van wintersporters en zorgt tegelijk voor een ontspannen vakantie in de prachtige natuur. Een afwisselend landschap met zonnige hellingen en 21 skiliften zorgen voor een uitzonderlijke omgeving voor een breed scala aan outdooractiviteiten. Of het nu skieen, snowboarden, een fakkeltocht, wandelen, sleeen of apres-ski is: het familievriendelijke Winterberg met al zijn mogelijkheden, heeft voor ieder wat wils te bieden.

Winterberg heeft een heel gezellig centrum, met diversiteit aan winkels. Je kunt er rodelen, (zomer en winter) van begin januari tot begin februari wordt hier de jeugd world cup gehouden. De gezellige 'Winterberger Wintermarkt "(van half december tot eind januari) niet te vergeten. Voor de kinderen een Kletternwald, om lekker in de bomen te klimmen. Maak in de winter een leuke arrensleetocht door het gebied of ga karten op een indoor baan. Bezoek de bobsleebaan in Winterberg, waar internationale wedstrijden worden gehouden. Maak 1 van de vele mooie wandelingen in en om Winterberg, u zult uw ogen uitkijken! Of pak lekker sportief de fiets voor een mooie fietsroute.

Skigebied

  • Hoogte van 668 m tot 840 m
  • Wintersportarena Sauerland bestaat uit zes skigebieden en 60 liften; 82 afdelingen, 70% kunstmatig besneeuwt, met 60 km piste en grotendeels een gezamenlijk ticketsysteem. Hieronder valt het Wintersportgebied Winterberg met 21 skiliften
  • Rodelbaan
  • Grootste verlichte skigebied in Europa(3 avonden per week)
  • Nieuw Kinderski-land met parcours, Tipi-tent en lopende bandlift
  • Afhankelijk van de sneeuwcondities tot 170 km geprepareeerde loipes
  • Diverse wandelpaden in het mooie natuurschoon

Willingen
In Willingen kunt u de mooiste dagen van het jaar helemaal naar uw eigen wensen plannen. Wandelen, shoppen, wellness, mountainbiking enz. vervullen gegarandeerd al uw plannen. En mocht het weer eens een keer niet meezitten; de glasblazerij, leisteenmijn, bierbrouwerij of het subtropische zwemparadijs, schaatsbaan of de klimhal staan in Willingen tot uw beschikking. Ook bevindt zich hier een mooi wild en vrijetijdspark wat zeker de moeite waard is. Ook rodelbanen zijn hier te vinden. Het gehele gebied is goed geschikt voor mountainbiking en Nordic Walking. Een ware weldaad is om na zo'n actieve dag heerlijk van de sauna of een massage te genieten.

Het skigebied Willingen is een van de grootste en sneeuwzekerste skigebieden in het Sauerland. De langste afdaling in het skigebied biedt u meer dan 2 km skiplezier. U kunt de pistes van december t/m maart hoogstwaarschijnlijk met een goed onderhouden en vers geprepareerde sneeuwlaag bewonderen. In de wereldcupplaats Willingen hoeft u er niet meer op te wachten, tot de sneeuw uit de hemel dwarrelt. Daalt de thermometer tot tenminste twee graad onder nul, dan toveren de sneeuwkanonnen vliegensvlug fijne sneeuw. De totale lengte, van de vijf met sneeuwkanonnen voorzien belangrijkste afdalingen, bedraagt zeven kilometer. Daaromheen liggen nog vele andere afwisselende pistekilometers verspreid. Het gehele wintersportaanbod is zeer modern en van uitstekende kwaliteit. U zweeft met de Ettelsberggondellift de bergtoppen tegemoet. De ruime gondels met grote panoramaramen minderen vaart bij de stations, zodat u hier makkelijk kunt in- en uitstappen. Ter plekke kunt u meteen de nieuwste skimodellen huren. In de grote hal van het dalstation vindt u een ruim opgezette skiverhuur en skischool.

Willingen behoort tot de Wintersport-Arena Sauerland, de belangrijkste skiregio's ten noorden van de Alpen en is lid van het ticketverband. Met de Wintersport-Arena-Card kunt u van 90 afdalingen in zes skigebieden gebruik maken, zo'n grote keuze vindt u nergens anders in het Duitse middelgebergte. In de winter staat Willingen in het teken van de wintersport met besneeuwde pistes en moderne liften. Tevens bevindt zich hier de grootste skispringschans ter wereld. Dit is de zogenaamd Muehlenkopfschanze.

Met rond 1,2 miljoen overnachtingen per jaar en 9.000 gastenbedden waarvan 2.100 in den 4-sterren-categorie is Willingen een van de tien populairste vakantiebestemmingen in Duitsland.